Locaties

Stadhuis ’t Scheep

Geen CM Urban Walk Hasselt zonder een passage door stadhuis ‘t Scheep! Dit opvallende gebouw steekt met zijn boeg boven de oude rijkswachtkazerne uit. De Hasselaren kozen de naam op basis van (je raadt het al) de vorm: ‘t Scheep ook wel ‘schip’ in het onvervalst Hasselts.

 

Z33

Ook Z33 behoort tot één van de pareltjes op het parcours! Je wandelt er door de nieuwe vleugel 19 ontworpen door de Italiaanse architecte Francesca Torzo. Wist je dat dit gebouw genomineerd werd voor de Mies van der Rohe Award? Een prestigieuze Europese architectuurprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt. De winnaar wordt bekend gemaakt in mei!

© Olmo Peeters

Modemuseum

Wie Hasselt zegt, zegt mode. Een passage door het Modemuseum mag dus uiteraard niet ontbreken op zondag 22 mei! Dompel je onder in de expo DressUndress, over de fascinatie voor naakt in fashion.

 

 

Japanse Tuin

Geniet van 2,5 hectare met boompjes, heesters, watervallen, koivissen, bruggetjes en een paar traditionele Japanse gebouwen, met authentiek materiaal dat werd overgebracht uit Japan.

UHasselt

Wist je dat ruim tien jaar geleden dit gebouw nog dienst deed als gevangenis? Vandaag hebben de studenten in de Rechten er hun intrek in genomen. De oude cellen zijn er ingericht als werkplek voor de student.

Zwembad Kapermolen

Wie waagt zich op zondagochtend 22 mei aan een duik? Vlak voor je passage door het Kapermolenpark wandel je door het Kapermolen Zwembad. Van het buitenzwembad loopt de route verder over de tribune met zicht op het binnenbad.

Clarenhofkapel

Nog een pareltje op het parcours van de CM Urban Walk Hasselt: de Clarenhofkapel. Ook wel de Sixtijnse kapel aan de Demer genoemd! Deze maakt deel uit van het voormalige Clarissenklooster, sinds 2014 (na restauratie) een modern woonzorgcentrum.

Go! Next Level X

De start en finish? Die ligt op zondag 22 mei aan dé school voor secundair expertenonderwijs: Go! Next Level X. Je wandelt er o.a. door de carrosserie afdeling.

PXL Healthcare

Beter bekend als het oude Moederhuis bij de Hasselaren. De wortels van de PXL gaan dan ook al terug tot 1837, de oprichting van de Provinciale Vroedvrouwenschool. Anno 2022 is het de thuisbasis voor de opleidingen bachelor in de verpleegkunde, vroedkunde en ergotherapie.

Oud Gerechtshof

Tijdens de CM Urban Walk Hasselt ontdek je ook verborgen pareltjes. Het Oud Gerechtshof opent zijn deuren exclusief voor jullie! Wist je dat het vierde seizoen van Stukken van Mensen hier werd opgenomen? Ook Tom Waes was één van de verkopers, zijn natuurfoto leverde maar liefst €2000 op.

Dekenij

Benieuwd naar wat er achter de gevel schuilt van het imposante hoekgebouw aan de Zuivelmarkt? Wandel op zondag 22 mei door de Dekenij! Het gebouw is ruim anderhalve eeuw oud. Na grote restauratiewerken in 2011 werd het verhuurd aan een onderwijsinstelling. Sinds 2021 heeft het terug zijn oude functie van Dekenij.