2500 wandelaars proeven zondag van CM Urban Walk Hasselt

Stadhuis ’t Scheep, de Japanse Tuin, de Herkenrodekazerne, het Modemuseum, Z33, … Dit zijn slechts enkele van de unieke locaties die komende zondag op het pad liggen van de deelnemers aan de CM Urban Walk Hasselt. Online inschrijven voor deze sportieve ontdekkingstocht – waarbij de wandelaars onderweg ook enkele lekkernijen zullen kunnen proeven – kan nog tot en met zaterdag.

Verspreid over het 10 km lange parcours van de CM Urban Walk Hasselt liggen 17 locaties die hun deuren openzwaaien waar de wandelaars. Hasseltse iconen die niet mogen ontbreken zijn onder andere het Modemuseum, Z33, de Japanse Tuin en stadhuis ’t Scheep, dat sinds 2018 met zijn boeg boven de oude rijkswachtkazerne uitsteekt.

Daarnaast zijn er ook een aantal normaal gezien niet publiek toegankelijke locaties die speciaal voor de CM Urban Walk Hasselt een uitzondering maken. Zo mogen de deelnemers zich zondag verheugen op een passage door het Oud Gerechtshof, de Herkenrodekazerne en de Dekenij. Start en finish bevinden zich bij Go! Next Level X in de Vildersstraat.

Hasselt is niet voor niets de hoofdstad van de smaak en dus mogen de wandelaars zich tijdens de CM Urban Walk Hasselt ook verheugen op enkele proevertjes. Onderweg krijgen de deelnemers een lekker Smeets jenevertje en echte Hasseltse speculaas. In het uitgebreid deelnamepakket zit ook een IJslands ontbijt, aangeboden door Arla Skyr. Wandelaars kunnen in het Stadspark genieten van een portie Arla Skyr (yoghurt) met vers fruit naar keuze. Na de finish ontvangt iedereen ook nog een leuke CM Urban Walk Hasselt-magneet als aandenken.

Vijf steden, vijf ontdekkingstochten

De CM Urban Walk Hasselt is de eerste van vijf wandelingen in de CM Urban Walk Series. De CM Urban Walk Antwerpen op zondag 19 juni is de tweede. In het najaar volgen er nog drie Urban Walks. De locaties en exacte data daarvan zullen weldra bekendgemaakt worden.

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK HASSELT

Programma zondag 22 mei:

• Vanaf 08u00: afhalen deelnamepakket
• 8u30 – 11u30: start in waves
• 16u00: finish laatste deelnemer

Start & finish:

GO! Next Level X
Vildersstraat 28
3500 Hasselt

Deel dit bericht