Razend populaire CM Urban Walk nu ook in Hasselt

CMUrbanWalk3

Een unieke wandeling “behind the scenes” van onze mooiste steden, dat is waar de CM Urban Walk Series voor staan. Al van bij de lancering in 2019 is elke wandeling razend populair: met ruim 4.000 deelnemers per stad is elk evenement al volzet geweest. Op zondag 22 mei bijt de CM Urban Walk Hasselt de spits af van het nieuwe seizoen. Het Modemuseum is slechts één van de hoogtepunten onderweg. Inschrijven kan vanaf nu.

Belgische steden zijn een schat vol bijzondere gebouwen en verborgen plekjes. De CM Urban Walk Series geeft wandelaars de kans om in eigen land op een unieke ontdekkingstocht te gaan. De aantrekkingskracht van de Urban Walks zijn de passages door gebouwen en plekken waar je anders amper komt. Neem daar nog bij dat deelnemers op verschillende plekken het lekkers van de stad kunnen proeven en je zit met een succesformule.

De CM Urban Walk Hasselt is op zondag 22 mei de eerste van vijf wandelingen in 2022 en leidt de deelnemer op een parcours van 10 kilometer ondermeer door het Modemuseum, al jaren één van de trekpleisters van modestad Hasselt. Het parcours loopt ook dwars door de betoverende Japanse Tuin, de grootste van zijn soort in Europa. Even opvallend is de stadscampus van de Uhasselt: ruim tien jaar geleden deed dit gebouw nog dienst als gevangenis, vandaag hebben de studenten in de Rechten er hun intrek in genomen.

“Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld”, weet ook Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili. “Het is de makkelijkste manier om samen met familie en vrienden te bewegen én bovendien kan het op elke leeftijd. Deze Urban Walk geeft iedereen de kans om – op eigen tempo – onze mooi stad te ontdekken. Je passeert langs bekende en minder bekende hotspots en je wordt beloond met een borreltje en een heerlijk stukje speculaas.”

Stad van de Smaak

Hasselt staat immers ook bekend als ‘Hoofdstad van de Smaak’ en doet tijdens de CM Urban Walk haar naam alle eer aan. Tijdens de wandeling worden deelnemers getrakteerd op een lekkere jenever van Smeets. De honger kan gestild worden met een stukje echte Hasseltse speculaas. Na de wandeling ontvangt iedereen een leuk souvenir.

Er zijn maximaal 4.000 plaatsen beschikbaar. Start en aankomst liggen op de groene speelplaats van het secundair onderwijs GO! Next Level X, waarna het meteen richting het Kapermolenpark en de Japanse Tuin gaat.

Vijf steden, vijf ontdekkingstochten

De CM Urban Walk Hasselt is de eerste van vijf wandelingen. Op 19 juni volgt nog een unieke ontdekkingstocht door Antwerpen. In het najaar volgen nog drie Urban Walks. De locaties en exacte data zullen de komende weken bekend gemaakt worden.

Samen met CM

CM is de nieuwe hoofdpartner voor de Urban Walks. “Via de CM Urban Walks kan je op een sportieve, maar toch laagdrempelige manier steden ontdekken. Zo hopen we weer heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds.

PRAKTISCH

CM Urban Walk Hasselt, zondag 22 mei

Start en aankomst: GO! Next Level X, Vilderstraat 28 

  • Vanaf 8u30:                     Afhalen deelnamepakket
  • 8u30 tot 11u30:               Start in verschillende waves
  • 16u:                                    Aankomst laatste deelnemer

Deel dit bericht